A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsának 2020. november 11-én kiadott körlevele alapján a Répcelak-Csánigi Evangélikus Egyházközség vezetősége az alábbi döntést hozta a gyülekezeti alkalmakkal kapcsolatban:

A november 15-i ünnepi istentiszteletünk nem marad el. Szemerei János püspök úr hirdeti az igét és felavatjuk a népiskolának emléket állító makettet.

Ugyanakkor szeretettel kérjük az evangélikus testvéreket, hogy elsősorban otthonaikból, a képernyőkön keresztül és imádságban kapcsolódjanak az alkalomba. Az ünnepi istentiszteletet vasárnap délután közvetíti a Répce Tv.

Jövő vasárnaptól a répcelaki templomban tartunk rövid istentiszteletet ének és úrvacsorai közösség nélkül. Ezzel egy időben a Répce Tv közvetíti az istentiszteletet. Gyülekezeti tagjainktól kérjük, hogy lehetőség szerint ezen keresztül kapcsolódjanak a liturgiába.

Az istentiszteletek alatt természetesen a templomunk nyitva van. Akik nem tudnak otthonról kapcsolódni, hanem felelősségük tudatában személyesen kívánnak részt venni az istentiszteleten, kérjük viseljenek maszkot, és tartsanak megfelelő távolságot egymástól!

Hétközi alkalmainkat nem tartjuk meg. Viszont igyekszünk írott prédikációkat eljuttatni és egyelőre telefonon tartani a kapcsolatot a hívekkel. Gyülekezetünk honlapján is elérhetőek lesznek az istentiszteletek: repcelak.lutheran.hu.

E közleményben ismertetett döntéseink további – püspöki – útmutatásig érvényben maradnak.

Erős vár a mi Istenünk!