2023-ban konfirmandus táborunkat 2023. 03. 24-től 2023. 03. 26-ig tartottuk Balatonszárszón, az Andorka Rudolf konferencia központban. Részt vettek rajta gyülekezetünk 13 éves konfirmandusai és az elmúlt években konfirmáltak közül segítők.
A tábor közös ebéddel kezdődött. A szállás elfoglalása után a tábor témáját, a Közösség témáját megalapozva, csapatépítő játékokat játszottunk, majd a közösségi média használatból kiindulva beszélgetünk online és offline közösségekről, és kiscsoportonként nagy tablókat készítettünk , melyek megmutatták a résztvevők személyiségét, eddigi közösségi élményeiket. Ezeket közösen értékeltük. Este a gyerekek láthatatlan színházban vehettek részt egy bibliai történet alapján. Végül közös énekléssel és áhítattal fejezzük be a napot.
Szombat reggel a reggeli után áhítattal kezdtük meg a napot, majd egy rövid bibliatanulmány segítségével mélyültünk el a közösség témájában. A bibliatanulmányt interaktív feldolgozás követte, utána összefoglaltuk a megismerteket. Levezetésként közös játék következett az udvaron. Délután volt lehetőség a kézművességre és társasjátékokra, majd településmegismerő játékot játszottunk az elmúlt években konfirmáltak vezetésével. Közben a témához kapcsolódó feladatokat oldottak meg a gyerekek és részt vettek egy „selfiebajokságban” is. Este „értékárverés” során segítettük a fiatalok önismeretét, rávilágítottunk alapvető értékekre és beszélgettünk a keresztény közösség megtartó erejéről. Ezután áhítattal zártuk a napot.
Vasárnap ünnepi istentiszteletre gyülekeztünk össze, ahol a fiataloknak bekapcsolódtak a szolgálatba, lehetőségük volt a közösség megélésére és a személyes áldásra is.

Reményünk szerint a táborozó fiatalok egyházi kötődése, evangélikus identitása, személyes hite is erősödött. Megismerték a keresztény közösség megtartó erejét, és új kapcsolatokat építettek.